Причината гражданите да не се възползват от безплатните банкови сметки е

...
Причината гражданите да не се възползват от безплатните банкови сметки е
Коментари Харесай

Асен Василев: Банките налагат пречки за ползването на безплатните сметки

Причината жителите да не се възползват от безплатните банкови сметки е в налаганите ограничаващи спънки от страна на комерсиалните банки, тъй като сега няма общоприет артикул на банковия пазар. Това сподели министърът на финансите Асен Василев в отговор на въпрос от Корнелия Нинова, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " по време на парламентарния надзор през днешния ден. 

Това е единият от факторите, който изяснява съществуването на сред 1 000 и 2 000 работещи сега сходни сметки  при предстоящи към 5 милиона и значителният въпрос тук е за какво тези сметки са толкоз малцина. Ето за какво е планувана смяна на Закона за платежните услуги и платежните системи, посредством която да се внесат разяснения, аргументира се Василев.

Корнелия Нинова уточни, че законовият текст, който планува разкриване на такива сметки, е бил признат преди 7 месеца, а до през днешния ден няма развиване по въпроса - " нито могат хората да си откриват такива сметки, а тези които имат и по които се превеждат заплати, стипендии и обществени помощи, се таксуват с такси ". " Кога ще приведете в деяние текст от закона, че на тези хора не се желаят такси, когато употребяват сметката си за трудови приходи, обществени помощи и стипендии и ще помогнете на близо 5 милиона души да се възползват от европейското си и българско право, написано в закона? ", се обърна Корнелия Нинова към финансовия министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР